Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

Melbourne (IPA: ˈmɛlbərn) a l'è la capitala del Stat federad del Victoria, in de l'Australia sud-orientala, e l'è la segonda cità pussee popolosa de l'Australia dopo Sydney[1]. La cità spantegada, ciamada anca Granda Melbourne o Greater Melbourne, costituida de 31 municipalità, la ciapa denter circa cinch milion de persone. La municipalità ciamada City of Melbourne en representa el center storegh. In tra i olter, la cità a l'è gemelada anca con Milan.

La cità de Melbourne

Geografia fisega Modifega

Territori Modifega

 
Mapa de Melbourne

Melbourne la se troeuva in del canton a sud-est de l'Australia. La se desvilupa a est longh el fium Yarra in fina a rivà al Dandenong Ranges, a sud-est de l'ingress de la zoca de Port Phillip longh el fium Maribyrnong.

Storia Modifega

La cità de Melbourne a l'è stada fondada in del 1835 de un om australian de nom John Batman. El territori però el vegn a l'inizzi bandonad perchè la calava l'aqua de podé bever. I fondador donca s'inn spostad in sul Yarra e inn rivad in del sit indova che incoeu la gh'è la city. El port de Williamstown de tute i manere el seguta a vesser drovad 'me prim pont de riv per i nav, l'è cognossud 'me Giem Pier e ancamò inceou el se poeul visità. In del 1837 la cità la vegn ciamada Melbourne in onor del prim minister britanegh del temp, el Lord William Lamb.

Note Modifega

  1. 2006 Census QuickStats: Melbourne (Urban Centre/Locality). Australian Bureau of Statistics, 25 ottobre 2007 (arqiviad de l'url orijenal)

Alter proget Modifega