Chest artícol a l'è scricc in Lumbàrt, ortograféa orientàl unificàda.


Gramsh l'è 'na cità de l'Albania, capolöch del cümü omònim e part de la prefetüra de Elbasan. Endel 2011 la cità de Gramsh la gh'ìa presapóch 8500 abitàncc[1], ma 'l cümü (bashkia e Gramshit) del qual l'è capolöch el cöntàa en töt 24200 abitàncc.

La piàsa del municìpio de Gramsh

Dòpo la refùrma de le entità locàle del 2015, el cümü de Gramsh el g'ha 'ncorporàt divèrsi ex-cümü picinì che 'l gh'ìa entùren e adès l'è uficialmènt dividìt en öndes unità aministratìve (en albanés: njësi administrative): Gramsh, Kodovjat, Kukur, Kushovë, Lenie, Pishaj, Poroçan, Skënderbegas, Sult e Tunjë.

Geografia Modifega

La cità de Gramsh la se tróa sö la spónda orientàla del fiöm Devoll e la se tróa endela Albania centro-meridiunàla a 'na sinquantìna de chilòmetri a sud de Elbasan a la quàla l'è colegàda per mès de la stràda Elbasan-Cërrik-Gramsh che per en bèl tòch la cór sö la spónda dèstra del fiöm.

Curiuzità Modifega

L'è la cità de la qual la vé la famìa de l'Antonio Gramsci [2] [3].

Riferimèncc Modifega

  1. Ines Nurja: Censusi i popullsisë dhe banesave / Population and Housing Census – Elbasan 2011. Rezultatet Kryesore/Main Results. Hrsg.: INSTAT. Pjesa/Part 1. Adel Print, Tirana 2013 pdf Arqiviad qé: [1]
  2. La piazza della Rivolta di Mario Brunetti, cap. II, pag.31, nota n.1
  3. Genealogìa de la famìa de Gramsci