Wikipedia:Parlóm en pó de nóter/Nuvember 2010

I Bèrghem Baghèt chi sùna al Lazarèt de Bèrghem l'öltem dé del Bergamo on Pipes

La Bèrghem Baghèt l’è la prima e l’önega bànda de baghèt al mónt e l'è nasìda in del 2006 a Ambìer in Pruìnsa de Bèrghem, ma dal Utùer del 2009 la s’è spostàda a Palasàch ‘ndóe l’è ospitàda da la Banda "Gioacchino Rossini".

La rezù de ès de la banda Modifega

La Bèrghem Baghèt la se dà de fà isè che ‘l baghèt, ma ach i cansù e i sunàde de la tradisiù, i vàghe mia perdìde e i vègne mia desmentegàde.

L’è per chèsto che i sunadùr de la Bèrghem Baghèt, per fà cognòs ol baghèt, i’à pensàt bé de tirà ‘nsèma öna bànda, dezà che chèsta l’è de sigür piö de efèt e la é ciamàda piö de spès che ü baghetér desperlü o öna quach baghetér che i sùna ògne tat quàndo ghe càpita.

I völìa ach troà ü mètodo e tirà ‘n pé öna scöla de müzéga stödiàda apòsta per ol baghèt, isé che ‘l baghèt l' vègne piö sunàt a orègia, ma l' sìes stödiàt compàgn de töcc i óter istrümèncc con d’öna sò tècnica particolàr e la giösta cültüra müzicàla.

L’öltem iscòpo de la banda l’è chèl de rènt la manéra de fà sö i baghècc sèmper piö bùna, isé de ìga di strömèncc sèmper piö de qualità. En nacc...