Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.

L'accoppiator acustich a l'è on dispositiv de interfaccia che 'l permètt de ciappà on segnal elettrich de on segnal acustich, tipicament on telefon in full-duplex. El conligament se 'l gh'ha cont ona intermediazion di segnai elettrich cont vun acustich inveci de fàll direttament.

Modem cont accoppiator acustich

Storia Modifega

In di Stat cont el monopoli de la telefonia a l'éra tipicament devedaa conligà vergòtt a la Red e i fil di telefon sortiven direttament del mur, cont di stregg limitazion ai ròbb che l'utent podeva conligà.

L'accoppiator acustich l'è staa inventaa per superà legalment questa limitazion. El primm a l'è staa faa in del 1963 del Robert Weitbrecht, anca se gh'eren giamò di precedent per el fax.

Di àlter s'hinn poeu mettuu a lavorà per adatàll al standard ASCII a 8 bit, e 'l sistema el garantiva ona velocità massima de 300 baud, tipicament redutt a 150, boni per i terminai de l'epoca che andaven in tra i 110 e i 134.5 baud.

In del 1973 la Vadic la crea in accoppiator acustich che 'l va a 1200 baud, seguii in del 1977 de vun arènt de la AT&T, e 'sta velocità la rend appetibij i BBS per i utent comun.

Riferiment Modifega

Vos correlaa Modifega