Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

L'Aleksandar Trajkovski (Skopje, 5 de setember 1992) a l'è un sgiugador de folball macedon, centr-atacant de l'Al-Fayha e de la selezzion del folball de la Macedonia del Nord.

El Trajkovski

Carrera Modifega

Club Modifega

L'ha scominciad in del 2008 cont el FK Cementarnica 55, in del 2010 el sgiuga una partida cont el Chelsea e 'l fa el goal che 'l mena in semifinal contra el Botafogo in la Copa Amsterdam U-19.

In l'estad del 2010 el firma con l'Inter Zaprešić, indova che 'l sgiuga ben e l'atira l'interess de varie squadre: el scerniss, in del 2011, i belga del Zulte Waregem.

In l'estad del 2015 el fa san Martin al Palermo e l'è anca nomnad "sgiugador de folball macedon de l'ann", ma cont el falliment de la squadra el torna liber e 'l se sgionta al RCD Mallorca e, in del 2021, el se spòsta a l'AaB Fodbold. In del 2022 el và a sgiugà in Arabia Saudita cont el Al-Fayha.

Selezzion Modifega

In del 2012 la selezzion macedon U-21 la bat quella olandesa, cont un sò goal.

A l'è selezzionad per la Macedonia del Nord a EURO 2020, prim tornee volt de la selezzion. In di qualifegazzion al mondial del 2022 la Macedonia del Nord la va ai sparegg contra l'Italia, propi al stadi del Palermo, e un so goal, in di darrer menut de la partida, el met fin a la campagna de qualifegazzion italiana.

Riferiment Modifega

Alter proget Modifega