Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

L'arbiter a l'è un ofizzial de gara in del folball, futsal e folball de spiaggia che 'l gh'ha de diriger la midema. El gh'ha de vessegh in ogni competizzion ofizzial, inscì de vesser sigur che tucc i regole sien respetade.

Un arbiter

Classicament una partida de folball la gh'ha un arbiter e du assistent arbitrai, ciamad popolarment guarda-linea, inveci in del futsal gh'è du arbiter e un cronometrista: despess comunque in di serie pussee piscinine ghe n'è de men inveci in di gare pussee importante a gh'è di assistent pussee.

Inn regolad de la regola 5 del regolament del sgioeugh del folball, inscambi el futsal el trata insema, semper a la regola 5, l'arbiter e 'l so assistent. El gh'ha anca el poder de controllà l'orden in camp e in d'un quaj pajes l'è retegnud un publegh ofizzial.

El so equipaggiament fondamental a l'è el zifolin, el tacoin per segnà sanzion, goal e roba compagna, i cartellit, el cronometer per vidé i temp de la gara e 'na monedina per el sortegg del principi de la gara. El po havégh, in di serie pussee in alt, anca 'n auricolar per parlà coi alter ofizziai de gara.

Riferiment Modifega

Alter proget Modifega

Vos corelade Modifega