Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.

La Battaja de Governol l'è stada combattuda el 28 de agost del 1397 in tra el Ducaa de Milan e i Mantoan (sostegnuu de Ferrara, Padoa, Bologna, Rimini e Venezzia).

Storia Modifega

Dopo che i milanes, comandaa del Jacopo Dal Verme, aveven ciappaa Mantoa, el capitani del popol Francesch I Gonzaga l'era scappaa via cont i sò omen a Governol; lainscì l'era assediaa, intanta che la flotta milanesa la stava in sul .
Per juttà i Mantoan, gh'è rivaa i soldaa del Carlo I Malatesta (scior de Rimini), e i nav de Padoa e di Venezzian. El Malatesta l'ha superaa el Pò arent a Bonden, l'ha battuu i milanes e l'è staa bon de portaggh de mangià ai Mantoan dent a Governol. In de quella, i nav di olter leaa aveven battuu la flotta di Viscont. Alora hann taccaa a combatt anca i Mantoan, e hann scasciaa via i milanes de Governol.
A savè 'sti noeuv, el gross de l'armada milanesa, che l'era a Mantoa, la s'è stremida e l'è scappada via. Inscì i vari leaa hinn staa bon de regoeuj ona muggia de robb de mangià, oltra che cavai e nav.