Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.

Commission v Irlanda a l'è staa 'n cas discuss innanz a la Cort Europea de Giustizia in del 1982 relativ al liber moviment di merci in l'Union europea.

El cas Modifega

El governo irlandes, per mezz de l'Irish Goods Council, l'eva taccaa a fà 'na campàgna "Crompee irlandes" e 'l Consili de l'azienda l'éra faa de des reppresentant nomenaa del Ministeri paj Industrij e l'éra sussidiada soratutt del governo. El scambi a l'è borlaa del 6% in di trii agn de attivazion de la campagna, e la Commission europea l'ha menaa l'Irlanda innanz a la Cort de Giustizia per avè violaa l'artìcol 34 de quell che incoeu a l'è el TFEU.

Giudizzi Modifega

La Cort de Giustizia l'ha determinaa che la campagna a l'éra in contrast cont el principi de libera circolazion di merci.

 
«A prescind del sò resultaa, 'sti dò attività hinn part de 'n programma pensaa per sostituì al prodott importaa 'n prodott nazional e hinn bon de modifegà el volumm di scambi in tra i Pajes member.

[...]

In di circostanz nazionai daa 'sti dò attività in question a hinn compagn a di mesur vincolant per quell che fann ai volumm de scambi»

Ligamm de foeura Modifega