Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

El Musee del Donizet el se troeuva a Berghem (de Sora) in del palazz de la Misericordia Maggior de la via Arena, la veggia sed de l'Istitut musical Gaitan Donizet, e allestid in de la sala che l'era la sala Consiliar de la Congregazzion de la Misericordia Maggior.

Musee del Donizet
Museo Donizetiano
Sit
Stat
Italia
LocalitàBerghem
AdressaVia Arena, 9 - Bergamo
Coordinade45°42′13.81″N 9°39′36.18″E / 45.703835°N 9.66005°E45.703835; 9.66005
Carateristeghe
Tipostòria
Vertuda1906
Sitt web
This box: view  talk  edit

El Musee l'è stad vert al publegh in del 1906 per onorà la memoria de Gaitan Donizet. El gh'è dent in mostra diversi cimeli donizetian, in tra i che gh'è di spetacol, oltra a 'na gran serie de autograf e i arred de la stanza indova che l'artista l'è mort.

I cimeli inn rigad prima de la collezzion de la baronessa Giovanna Ginevra Rota Basoni Scotti; a 'sti ché ghe n'è stad sgiontad un quaj de pu che rivava de la Biblioteca civica Angelo Mai. Important l'è stad el lavorà de racolta de obei e spartid fada del Guido Zavadini, che 'l n'ha fad el prim catalegh in del 1936.

El percors espositiv el se divid en diverse sezzion, da le origini e la nassida fin a la soa mort, con 'na rica serie de ritrat, partidure e strument musicai che i compèta la soa rassegna espositiva.

Alter proget Modifega