Rock (treno)

Treno regional italian de la Hitachi
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.

Rock (ciamaa del produttor "Caravaggio", cioè "Carevasg", classifegaa ETR 421 e ETR 521) a l'è 'n elettrotreno pensaa per el strapòrt local e pendolar de la Trenitalia e di Ferrovienord e faa su de la Hitachi Rail Italy per andà in servizzi in del 2019.

Treno a Velím in proeuva

L'è a dobbi pian e 'l pò vègh quatter o cinch carrozz: cont i sò quatter carrej motor el pò rivà a 160 km/h.

Insemma al Pop a l'è part del progetto "#lamusicastacambiando", ossia "la musega l'è dree a cambià", per smezzà l'età media di rotabij regionai italian. L'ha faa el primm viagg commercial el 31 de magg 2019 e 'l primm gir cont i autorità el 14 de giugn.

Storia Modifega

In del 2016 Trenitalia la ordena 39 treni Rock a Hitachi Rail Italia per 333 milion de Euro, cont on'opzion finna a 300 treni e 'l primm set l'è staa completaa in del 2018 a Pistoia. Trenitalia l'ha poeu crompaa in total 118 treni, de quatter, cinch e ses cass. In del 2019 hinn andaa in servizzi in l'area de Bologna.

In del settember 2018 i Ferrovij Nord Milan nonzien de cromà finna a 120 Carevasg in on period de vott agn, cont on primm orden de 30 treni a quatter cass per 238 milion. I consegn a hinn scominciaa in del 2020.

Design Modifega

L'è 'n treno a du pian a volta capacità per el traffigh regional, consideraa de qualità equivalenta ai coev treni de l'alta velocità e comparaa ai rotabil che 'l sostituiss l'è pussee comod e l'è pussee accessibel per i gent cont on handicap, oltra a consumà el 30% in men de energia e vèss reciclabel al 95%.

Di àlter mesur ambientai a hinn la frenadura rigenerativa, 'n bass rumor del freno, on sistema de aria condizionada che 'l se adatta al numer di personn a bord, inluminazion LED e possibilità de caregà bici elettrigh.

Ogni treno l'è bon de rivà a 160 km/h cont i 3 kV CC de la red italiana e i element de trazion hinn montaa per la pupart in su l'imperial, inscì de permètt de 'vegh pussee passegee, e l'è bon de accelerà fiss velos, inscì de volzà la pontovalità.

Per la sigurezza el gh'ha su di telecamber con rilevament di comportament fallaa.

Galleria di foto Modifega

Riferiment Modifega

Vos corelaa Modifega

Alter progett Modifega