Servitor del Popol (serie TV)

Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

Servitor del Popol (Слуга народу in ucrain, trasliterad Sluha Narodu; Слуга народа in russ, trasliterad Sluga Naroda) a l'è una serie TV ucraina del 2015 fada de Kvartal 95 de satira politega, indova che un professor de storia de licee, el Vasyl Petrovych Holoborodko, interpetad del Volodymyr Zelens'kyj, a l'è elesgiud president de l'Ucraina senza che se 'l specciàss, dopo che un so descor inrabid in su la politega del Pajes l'haveva fad el sgir de l'Internet.

El Zelens'kyj

El Zelens'kyj, poeu, l'è deventad debon president de l'Ucraina cont un partid politegh cont el midem nom. In del 2016 el vegn foeura Servitor del Popol 2, un film intregh che 'l va inanz cont el tema, e in del 2017 la vegn foeura la segonda stagion de la serie, che la dopera di tochej del film per la soa trama. La terza stagion, inveci, l'è sortida in del 2019, ann che l'è elesgiud debon el Zelens'kyj.

La serie la se po vardà a gratis de YouTube e l'è stada mostrada in TV in Ucraina, Bielorussia e in Russia, indova che però l'è sospenduda dopo del prim episodi a causa de 'n scherz - tajad in l'edizzion russa - in sul Putin. Disponibel in sul Netflix in vari Pajes, dopo de l'invasion russa de l'Ucraina vari alter canai televisiv s'inn interessad ai dirit de trasmission.

Riferiment Modifega

Alter proget Modifega