Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

El Tracker a l'è una interfacia grafega per la gestion di file del sistema operativ Haiku, compagna al Finder in Mac OS X o a Esplora Risorse in sul Windows.

El Tracker vert in sul Desktop

El Tracker di Haiku el se fonda in su OpenTracker, a soa voeulta fondad in sul Tracker che 'l gh'era in BeOS.

Storia Modifega

 
Icona del programa

El Tracker original a l'è stad desvilupad de Be Inc., 'me part de BeOS, ma l'è fad open source vers la fin del 2000. El proget a l'è gestid de Be fina al so sarrà su in del 2001, quand che 'l careghen in sul SourceForge sota la guida de l'Axel Dörfler, el contributor pussee important foeura de Be. A l'è dad foeura con la OpenTracker License, che l'è una licenza BSD mudada che la permet de doperà el marchi Be Tracker.

Deskbar Modifega

La Deskbar a l'è la barra di aplicazzion, sita per impostazzion bas in del canton in alt a drizza del schermo. A l'è fada su del menù, de la tray (panell de informazzion de l'orelogg) e dall'elenco dei programmi in esecuzione. Il Tracker è sempre visualizzato in cima all'elenco dei programmi in esecuzione.

Doperà del Tracker Modifega

 
Deskbar del sistema operativ, cont el menù vert

Moltà volum Modifega

Per andàgh dent a un quajsevoeul dispositiv de memoria per la prima voeulta, l'utent el gh'ha de montà el volum, o ben fàgh savé al sistema che l'è conligad. A l'è fad cont un clic drizz in sul desktop, indova che se scerniss el volum in del sota-menù "Montà", che 'l se troeuva anca in la Deskbar.

Trasciament di azzion Modifega

El Tracker el mostra el tirà inanz de la cobia, del San Martin o del scassà di file. El permet inoltra a l'utent di fermà o sospender i transazzion in cors.

Ligam de foeura Modifega