Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
ACF Fiorentina.svg
ACF Fiorentina
Logo
Nom complet ACF Fiorentina
Nom d'afezion I Viola, I Gigliati
Data de fondazion 29/7/1926
Color Vioeula e bianch
Stadi Artemi Franchi
(43147 post)
Sede
Pressident Rocco Commisso
Campionaa atual Serie A
Sit Web it.violachannel.tv
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
En ca
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
Fora ca
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
Fora ca 2

L'ACF Fiorentina, pussee semplicement Fiorentina, l'è 'na squadra de folber de Firenz.

StòriaModifiché

Ciamada cul nòmm Fiorentina Gigliati Viola, la società la nas 29 de Agóst del 1926 quando i squadre de la PGF Libertas e de la CS Firenze i s'è metide 'nsèma. La prima partida l'è staa zögada ol 3 de ottèmber del 1926, in Prima Division.

PalmarèssModifiché

Titoi nazionaiModifiché

1955-1956; 1968-1969
1939-1940; 1960-1961; 1965-1966; 1974-1975; 1995-1996; 2000-2001
1996
1930-1931; 1938-1939; 1993-1994

Titoi internazionaiModifiché

1960-1961
Ortografia SL


Ligamm de foeuraModifiché