Lombard Occidental

Quel articul chì l'è scrivüü in Lumbard, cun l'urtugrafia insübrica ünificada.

L'Eva Klotz (nassüda 'l 4 de giügn del 1951 a Walten, una frassiun del cumün de St. Leonhard in Passeier, in Südtirol) a l'è una pulitega südtirolesa, depütada in del Parlament Südtirules in de la Süd-Tiroler Freiheit, cugnussüda in tüt el mund tudescòfen per la sua famusa tressa e la sua gran grinta.

L'Eva Klotz a una demustrassiun di Schützen a Bulsan el 8. de Nuember 2008

La Vida Modifega

La Eva l'è la püssee granda di ses bagaj del Georg Klotz e in sü la vita del pader la gh'ha anca scrivüü un liber. Ancamò al diddincö, la süra Klotz, cumpagna del pader, la se crüssia del trà inans i driss de autodeterminassiun del Südtirol.

Del 1980 al 1983, la Eva Klotz l'è stada vöna di member del cunsej cumünaa de Bulsan in de la Südtiroler Volkspartei, e pö, semper per l'istess partii, l'è stada depütada in del Parlament Südtirules del 1983 al 1989. In del 1989, minga cuntenta de la pulitega muderada del Silvius Magnago e de l'intrega Volkspartei, la s'è destacada de quist ültema e l'ha faa sü un so partii deperlee ciamaa l'Union für Südtirol de la qual l'è stada depüdata del 1989 al 2007 quand che difarens d'upiniun intra lee e l'Andreas Pöder, han faa inscì che l'è gnüda föra de l'Üniun e l'ha faa sü un nöf muiment pulitegh ciamaa Süd-Tiroler Freiheit insem al Sven Knoll. Cunt chel partii chi l'è stada elegiüda 'ncamò n'oltra völta in del Parlament Südtirules in del 2008[1].

La süra Klotz l'ha stüdiaa de prufessura a l'Üniversidaa de Innsbruck e la s'è spescialisada in istoria, Fulclur, e Filusufia. Despö de 'vè finii el so stüdi in del 1974, l'ha insignaa in di scör süperiur Südtirules Tudesch, Istoria, Geugrafia, e Latin. In del 1983, na völta elegiüda in del Parlament Südtirules, l'ha desmetüü de fà la prufessura e l'ha imbrazzaa la carera pulitega a tout court.

Al didincö la vif cunt el so segund marii, 'l Hans Bachmann, a Bulsan.

I so Över Modifega

Referiment Modifega

  1. Vorzugsstimmenergebnisse der Landtagswahl 2008 auf der Website des Landes Südtirol, abgerufen am 1. Februar 2011

Liga in sü la Red Modifega

 
Wikimedia Commons
al gh'a dent roba culegada a: