Piccardia

region frances
(Rimandad de Picardia)
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.


Région Picardie
Bandiera de Picardia
Capital Amiens
süperfis 19,399 km²
President de la region Claude Gewerc
Popolaziun
 - Abitant (dato del 2005)
 - Densità

1,857,481
96/km²
Dipartiment Aisne
Oise
Somme
Arrondissement 13
Canton 129
Cumün 2,292
Posiziun del Picardia


La Piccardia (nom ufizial in frances: Région Picardie) l'è ona region de la Francia del nòrd. L'è dividuda in tre departement e'l sò capploeugh a l'è Amiens. I alter citaa important de la region hinn Saint-Quentin e Beauvais. In Piccardia, oltra al Frances l'è parlaa on'altra lingua d'oïl, el Piccard. Ghe viven 1880890 abitant. La fa part de la Francia del 843.

Geografia Modifega

La region la confina cont el Nòrd-Pass de Calais, la Sciampagna-Ardenn, l'Île-de-France, l'Alta Normandia e la Vallònia (Belgi). L'è bagnada del Canal de la Manega.

Tel chì i trì departement:

Origin del nòmm Modifega

La paròla Picardie la gh'hà minga ona soa origin geografega o linguistica: el vegn infatt de picard, che'l voeur dì "scavator". Quèst l'era el nòmm che i abitant de Paris daven aj abitant dij territòri sora el Valois (indove eren boschiroeu). A nòrd inveci ciamaven picard tucc quij che parlaven el fiammingh.

Vos correlaa Modifega


  Region de la Francia  
AlsaziaAquitaniaAlverniaBassa-NurmandiaBurgognaBretagnaCenterChampagne-ArdenneFranca CunteaAlta-NurmandiaÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-RussijunLimusinLurenaMidi-PyrénéesNord-Pas de CalaisPays de la LoirePicardiaPoitou-CharentesPruvenza-Alp-Costa AzzüraRoden-Alp

2016 Alsazia-Champagne-Ardenne-LurenaAlvernia-Roden-AlpBurgogna-Franca-CunteaBretagnaCenter-Val de LoireÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-Russijun-Midi-PyrénéesNord-Pas de Calais-PicardiaNöva-AquitaniaPays de la LoirePruvenza-Alp-Costa Azzüra