Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.

El President del Consili di Minister l'è 'l primm minister de l'Italia. L'è nominaa dal Capo de Stat e 'l gh'ha besogn de la fiducia del Parlament italian per vess confermaa. L'è la quarta carega del Stat, dopo el President italian, el President del Senad de la Republega e 'l President de la Cambra di Deputaa e i sò poder hinn scricc in di articoi 92, 93, 94, 95 e 96 de la Costituzion italiana.

El governo Draghi

Incoeu el President l'è 'l scior Giuseppe Conte, de la coalizion in tra el Moviment 5 Stèll e la Liga, e 'l gh'ha la sò sed a Palazz Chigi.

De facc el gh'ha men poder di primm minister di alter Stat, vist che l'è on primus inter pares cont el midemm diritt de vot di alter minister e 'l pò coordinà domà i operazion del Governo italian. In del 2005 el Silvio Berlusconi l'ha parpognuu ona reforma che l'avaria faa ol premieraa, ossia on sistema indova el premier l'era important fiss e 'l podeva anca disligà i camber, e la lassava al President italian domà el roeul de garant de l'unità federala del Stat, ma l'è stada scassada in del Referendum del 2006.

Àlter progett Modifega

Vos corelaa Modifega