Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Red di tram de Venezia
Archivi:Translohr neve.jpg e Straßenbahn Venedig.jpg
Tipolojia red tranviaria
Stats Italia
Territore Venezia
Vertura 2010
Ultem slongament 2015
Part de public transport in Venice
Linie 2
Operador Azienda del Consorzio Trasporti Veneziano
Veture Translohr
N. stazion e fermade 47
Lungeza 20 km
Durada del percorid 39 (T1),23 (T2) min
Traçad
istruzion 

La red di tram de Venezia a l'è on servizzi de straport publich che 'l quatta la città de Venezia operaa cont on tram su gomma.

Storia Modifega

Venezia antigament la gh'eva on sistema de tram, e l'ultima linia urbana a l'è stada sarada in del 1940, anca se ona tranvia interurbana a l'è stada sarada in del 1954.

In del 1992 a l'è stada parpognuu on noeuv sistema cont 3 lign, e a hinn staa ottegnuu i finanziament per el primm tocch.

In del 1999 a l'è staa approvaa el progett de tram in su gomma.

El 19 de dicember 2010 a l'è verta la prima linia.

El 16 settember 2015 a l'è verta la linia T2.

Caratteristich Modifega

El tram a l'è on sistema in su gomma Translohr, che 'l dopera domà on binari central per guidà i mezz, e per el rest el gh'ha i roeud classich. Per la T1 el 29% de la tratta a l'è in sed propria, in la T2 la percentual la se volza al 75%.

Lign Modifega

El servizzi a l'è faa de 2 lign, la prima la conliga Favaro Veneto a Mestre, e l'è de 14 km cont 23 fermaa. L'è identificada a nivell visiv cont el ross.

La segonda la conliga el Center de Mestre a la Stazion. A l'è longa 6 km con 14 fermaa. In tra i dò lign a gh'è on interscambi.

Material rotabil Modifega

El servizzi a l'è gestii cont 20 tram su roeuda Translohr, longh 32 meter, largh 2,20 meter e volt, senza pantograf, 2,89 meter.

A l'è a pianal integralment rebassaa, e gh'è men de 3 cm de scart in tra la piattaforma e 'l tram. Du tram fiancaa occupen 5,40 m.

Galleria di foto Modifega

Alter progett Modifega

Vos correlaa Modifega