Atlant lenguistegh del ladin dolomitegh e di dialet vesin

Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

L'Atlant lenguistegh del ladin dolomitegh e di dialet vesin (ladin: Atlant linguistich dl ladin dolomitich y di dialec vejins; italian: Atlante linguistico del ladino dolomitico e dei dialetti limitrofi; todesch: Sprachatlas des Dolomitenladinischen und angrenzender Dialekte) a l'è un insema de carte lenguisteghe che 'l voeul documentà i parlà de la banda nord-orientala de l'Italia, e un tochell de la Svizzera sud-orientala.
El proget, comenzad in del 1985 de l'Universitaa de Salisburgh, l'è fad de do part: la prima l'è dedicada ai aspet fonetegh, la segonda inveci a quei de la morfologia, de la sintass e del lessegh: in total quater volum per la prima part, e olter scinch per la segonda.
Oltra ai parlà ladin, a gh'è una granda documentazion de dialet del venet, del forlan, del romanc e anca del lombard (valtolin, bergamasch, bressan e trentin ocidental).

Insema di localitaa dent in de l'Atlant Modifega

Chì de sota se metarà tucc i localitaa dent in de l'Atlant, spartide sgiò per division ministrativa, e con scià el so numer in de la cartina. I comun e i paes de lengua ladina a inn metud in grasset.

Varda anca Modifega

Ligam de foeura Modifega