Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

El Colleon (classifegad ATR.803) a l'è un autotreno a trazzion eletriga con generator e baterie desvilupad de Stadler Rail per Trenord.

El treno in corsa a Ghed

Storia Modifega

L'è stad comissionad di Ferrovie Nord Milan in del november 2018, cont un numer de 30 convoeuj, con opzzion per toeunn fina 50. El gh'ha su ERTMS grazzia a un finanziament a fond perdud de l'Union europea e l'è previst che sien consegnad tucc per fina 2021.

In del november 2019 l'è stad presentad al publegh el "mock up" a la fera de Rò e l'è stad confermad che anca l'Ente Autonomo Volturno l'ha crompad cinch convoeuj compagn per la soa red.

Descrizzion Modifega

A l'è fondad in su piataforma FLIRT e l'è fad su de 3 casse passeger a pian singol e tacade insema de carrej Jackobs: el treno el po vesser alimentad de 'n generator o di baterie, che inn in su 'na cassa pussee, in d'una strutura doperabel anca per di treni cont el pantograf compagn del BTR.813.

Bon de rivà fina a 140 km/h, el podarà fà fina a 9 km cont i baterie, degià che inn no pensade per fà di longh period ma domà per doperà no el generator in stazzion e per permeter de havégh un caregh per ass pussee bass, inscì de vesser compatibel con la red lombarda.

Riferiment Modifega

Vos corelad Modifega