Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

El Governo Gentiloni l'è ’l stad el governo quell de 64 de la Republica Italiana. El prim minister l'era el Paolo Gentiloni, sgiamò minister di afar forest in del precedent governo Renzi, che l'ha finid el sò mandad cont i dimission del Matteo Renzi per la vitoria del no al Referendum del 4 disember in su la reforma insubida del so governo.

Governo Gentiloni
El Renzi el passa la campanella al Gentiloni
Stat
Italia
Capo del governoPaolo Gentiloni
(Partid Democrategh)
CoalizionPD+NCD+CpI
LegislaturaXVII
Giurament12 dicember 2016
Dimission24 de marz 2018
Governo successiv1º giugn 2018
Renzi Conte I

L'ha sgiurad el 12 de disember del 2016, dop d’havé ciapad l'incaregh inanz al President Sergio Mattarella el dì prima. El se dimet el 24 de marz 2018 despœu di elezion politegh italian del 2018 e el 1 de sgiugn el tœu l'incaregh el governo Conte I.

L'è stad suportad del Partid Democrategh, che l'ha avud 12 minister e on sotasegretari, el Nœuv Centerdestra, cont 3 minister e Centrista per l'Italia cont 1 minister (el Gianluca Galletti). A gh'era anca 2 minister independent.

L'è stad suportad esternament del Moviment Democrategh e Progressista, de la Stela Alpina, de la Südtiroler Volkspartei, el Partid Autonomista Trentin-Tiroles e de d’olter formazzion pussee piscinit.

Minister Modifega

Ex minister Modifega

Cronistoria Modifega

Riferiment Modifega