Treno Servizi Regional

(Rimandad de TSR (treno))
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Treno Servizio Regionale
Eletrotreno

TSR in livrea Trenord
Agn de projetazion 2004-2006
Agn de costruzion 2006-
Agn de esercizi 2007-
Quantitaa produxida 80 + 24 in costruzion
Costruidor AnsaldoBreda, Keller, Firema
Diameter rœde motrix 920 mm
Velocitaa massema omologada 140 km/h
Alimentazion 3 kV CC
Motris senza gabina
Lungeza 26 025 mm
Capacitaa 122 a settà
Quota del pian del pestar 365 mm
Scartament 1 435 mm
Massa in servizi 68 t
Massa a vœd 52 t
Motris con gabina
Lungeza 26 460 mm
Capacitaa 96 a settà
Quota del pian del pestar 365 mm
Scartament 1 435 mm
Massa in servizi 71 t
Massa a vœd 58 t

El Treno Servizi Regional (TSR) l'è 'n elettrotreno faa de 'na lianza de aziend guidada de l'AnsaldoBreda faa apposta per i necessità di pendolar de la zona de Milan e del sò passant ferroviari.

El pò avegh da 2 a 6 carrozz, e ghe n'è 80 in gir, pussee 24 in produzion per la Trenord.

Storia Modifega

El TSR a l'è staa faa su in tra Pistoia e Caserta, cont i carrej faa a Villacidro. AndaldoBreda l'ha faa su tutta l'elettronega de trazion, Firema i motor e i caricabatterij. I primm convoeuj a hinn staa consegnaa in del 2006 per l'omologazion, i primm regolar a hinn staa consegnaa in del magg 2007, e a la fin de luj han scominciaa a circolà, sia in su la ref FN sia in quella RFI.

In total, in tra quej de la Region, quej de l'ATI de la S5 e quej de Trenord hinn staa faa su o hinn in costruzion 104 TSR.

Caratteristich Modifega

I TSR deriven di TAF, de che Trenitalia e LeNORD voreven 'na version pussee bona per i servizzi suburban e regionai, fada su di carozz motris cont gabina e senza, intermedi. A l'è possibil rivà a 12 element, compartii in du treni. Degià che l'è a composizion variabil e tucc i vettur a hinn motris, a l'è possibil modifegà i treni per el servizzi a segonda di necessità senza perd de potenza, roba che la permett anca de andà in sui lign pussee in pendenza de la Lombardia occidentala e anda avègh 'n accelerazion/decelerazion compagna de 'na metropolitana.

Tucc i TSR hinn dotaa de SCMT e de des telecamer; vott intern e dò estern, che permettarien la condotta senza capotreno. Inoltra a hinn tucc dotaa de sistema anti incendi.

El treno el permett, in 200 meter, avègh 800 passegee settà e 800 in pee, per on total de 1600 personn. Gh'è du post omologaa per i disabil, che pòden salì su a ras in del treno.

Allestiment Modifega

I carrozz di TSR a hinn faa de quatter compartiment: Vun bass e vun alt, in la zòna a dobbi pian e du piscininn, arènt di carrej. La pupart di sedil a hinn mittuu vis a vis, ma a gh'è anca di strapontitt per miôrà i capacità de strapòrt.

Rispett al TAF a l'è pussee spazios per i gent in pee e la gh'è pu la scala a chiocciola, sostituida de vuna dritta.

I port del treno a hinn a vertura rapida e per favorì el bon fonzionament del rescaldament o de la climatizzazion i port se saren automaticament e gh'hann de vèss dervii de quej che voeuren andà su o andà giò.

A gh'è on sistema de informazion garantii de 'n sistema de audio, di schermi LCD, du per cassa, e di strisc LED, ses per cassa, che nonzien la prossima fermada o l'enench intregh di fermaa e la direzion del treno.

Livrej Modifega

I TSR circolen e han circolaa in trè livrej:

Vos correlaa Modifega

Alter progett Modifega